Ο φασισμός ανάμεσά μας


Ο πιο επικίνδυνος φασισμός είναι αυτός των φαινομενικά ακίνδυνων (ο φαινομενικά ακίνδυνος). Οι εγκωμιαστές της ελαφρότητας, οι υμνητές της ασημαντότητας, οι διαφημιστές του ξέκωλου, κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Κυκλοφορούν κι οπλοφορούν. Γιατί η πένα, ακόμη κι αυτή της/του κάθε gossipου/ά και της/του κάθε κους κους-ιάρας/ιάρη είναι όπλο. Μακριά από 'μένα κάθε υπόνοια για ηθικοπλαστική διάθεση και η υποψία ότι πάσχω από λανθάνον σαβοναρολισμό. Έχω αντιπαρατεθεί πάμπολλες φορές με τους κουλτουριαραίους (κατά πως μας αποκαλούν οι φασίστες, οι ασήμαντοι, οι αγράμματοι και κομπλεξικοί) φίλους μου, για το ζήτημα της "σημασίας" της "ασημαντότητας". Σε γενικές γραμμές, θέλω να πω, πως χρειαζόμαστε τις gossipιές και το κους κους, γι΄ αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι επιβιώνουν διαχρονικά στις ανθρώπινες κοινωνίες, ανεξάρτητα από το το πως ορίζονται ή νοηματοδοτούνται σε κάθε εποχή, με τους σύγχρονους του Περικλεούς και του «Αθηναϊκού Θαύματος» να μην αποτελούν εξαίρεση. Με την γνωστή αιρετική διάθεση που με διακρίνει, θα ισχυριστώ ότι και ο Αριστοφάνης, εν ολίγοις, ένας gossipάς και κους κους-ιάρης του καιρού του υπήρξε.

Η ελαφρόμυαλη, σχεδόν βλαμμένη, Stella Georgiou, ως συντάκτης του Neolaia.gr, δεν αρκέστηκε να "παράγει" gossipιές για το κάθε ξέκωλο που βγάζει τα ρούχα του στο Instagram και να αναρτά καψουροτράγουδα και pop επιτυχίες, αλλά αποφάσισε να εγκωμιάσει ένα λιντσάρισμα (διαπόμπευση) μιας εν δυνάμει κλέφτρας στην Κίνα. Με τον "ευφυέστατο" τίτλο: Πήγε για κλεψιά και βγήκε… κουρεμένη! 

«Μία πρωτότυπη ιδέα είχε καταστηματάρχης στην Κίνα, η οποία είδε το μαγαζί της αρκετές φορές αυτό το μήνα να γίνεται στόχος διαρρηκτών, προκειμένου να τιμωρήσει μία επίδοξη κλέφτρα.

Την εντόπισε στο κατάστημα και την ανάγκασε να καθίσει κάτω με τον κόσμο να τη γιουχάρει γύρω της και της έκοψε τα μαλλιά ως ένδειξη παραδειγματικής τιμωρίας. 

Στην σελίδα του Neolaia.gr στο facebook έγινε: Της βγήκε ξινή η κλεψιά!

Μακροσκελές Υστερόγραφο

1. Προτρέπω την βλαμμένη συντάκτρια Stella Georgiou του Neolaia.gr να με μηνύσει. Αν διαθέτει στοιχειώδη αξιοπρέπεια, πρέπει να το κάνει. Την προειδοποιώ όμως ότι διαθέτω ατράνταχτο σοφιστικό επιχείρημα, το οποίο θα επικαλεστώ στο δικαστήριο. Αν η εν λόγω δεν είναι βλαμμένη και έχει πλήρη συνείδηση και καταλογισμό του τι λέει και γράφει, τότε πρέπει να διωχθεί για εγκωμιασμό εγκλήματος, προπαγάνδα υπέρ της ρατσιστικής βίας και της τέλεσης του αδικήματος του εξευτελισμού προσώπου και του λιντσαρίσματος. Βεβαίως επειδή η εν λόγω, έχω λόγο να πιστεύω ότι είναι καλός άνθρωπος, γιατί και εγώ είμαι καλοπροαίρετος, κλείνω περισσότερο προς την εκδοχή ότι είναι βλαμμένη. 

2. Αρκετοί, καλόπιστα ελπίζω, θα πουν: Εντάξει μωρέ, δεν έκανε και κανένα έγκλημα το κοριτσάκι (ελπίζω να είναι, γιατί βλαμμένο κοριτσάκι είναι «μικρό το κακό»). Εδώ γίνονται άλλα κι άλλα, και γράφονται μεγαλύτερα αίσχη. Τονίζω λοιπόν, ότι, μ΄ αυτά και τα δεν βαριέσαι, φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.  

3. Θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο, να καταλάβει η εν λόγω βλαμμένη τι υπηρεσία της έχω προσφέρει με την "κριτική" που της άσκησα την οποία μπορεί να θεωρήσει χωρίς καμία ενοχή και λίβελο. Αν όμως συμβεί το ευκταίο, την καλώ να παραιτηθεί από το Neolaia.gr και να το ρίξει για κάποιο διάστημα στην ενδοσκόπηση, προκειμένου να επανέλθει αναβαπτισμένη. 

4.  Δεν ζητάω από το Neolaia.gr να «την στείλει στο διάλο» γιατί εκτιμώ ότι είναι μάταιο. Οι υπεύθυνοι του ιστότοπου θα πρέπει να είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι με τις gossipούδες και τις κους κους-ούδες, αφού είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις από δαύτες με δεδομένο ότι τις "καλές" τις παίρνει το μεγάλο κεφάλαιο των mass media. Βεβαίως οι υπεύθυνοι του Neolaia.gr, δεν χρειάζεται να είναι ευαίσθητοι με «μια επίδοξη κλέφτρα» κάπου στην Κίνα και στο YouTube. 

5. Οι πολιτικοί απατεώνες του κοινοβουλευτισμού, μπορούν να συνεχίσουν ανενόχλητοι να καταθέτουν "αντί"-ρατσιστικά νομοσχέδια, συμβατά με την "ιδεολογία" τους. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ούτε κινδυνεύουμε από την Χρυσή Αυγή, σας διαβεβαιώ. Ο φασισμός πλέον κυκλοφορεί ανάμεσά μας. 

6. Δράττομαι της ευκαιρίας, για να βγάλω το προσωπικό μου παράπονο. Διαπιστώνω με πόνο, ότι δεν έχει χώρο για μένα στα "εναλλακτικά" και "προοδευτικά" mass media, προκειμένου να βγάζω και εγώ το παντεσπάνι μου στους δύσκολους καιρούς που διατρέχουμε. Απεναντίας (αναφέρω μερικά παραδείγματα), η κατινό-lifo, η μνημονιακή Athens Voice, το protagon του εστιάτορα, τα "αριστερά" παραμάγαζα, έχουν άπλετο χώρο για το κάθε βλαμμένο που «έχει κάνει το αγροτικό του» σε ιστότοπους σαν τον Neolaia.gr 

Ας είναι. Σε κάθε περίπτωση, αφού μου αρνείστε το να σας υπηρετήσω, θα αναγκαστώ να σας ανατρέψω. Δεν το θέλω, γιατί κατά βάθος (στο πολύ βάθος) είμαι καλοκάγαθος και ειρηνικός . . . Τις γκόμενες, τα παλάτια και τα καλά κρεβάτια, τα έχω μπουχτίσει, έτσι κι αλλιώς. Ψάχνω απλώς ανθρώπους. Αυτό είναι το τελευταίο μου hobby.  


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Της φιλελεύθερης…. το κάγκελο

Κωλοφαρδία

Πανωλεθρίαμβος